080530

Telefontiden började kl 8.15 så jag började ringa då. 8.30 fick jag tag på en BM som tog uppgifter och sedan skulle en läkare ringa upp. Precis när vi kom in på dagis ringde hon och jodå, samma läkare som igår (den knasiga av dom). Hon berättade återigen om sina siffror och bla bla bla men jag sa at det spelar ingen roll, jag är orolig ändå. Hon skulle prata med en BM och 10 min senare ringde BM upp, tid för CTG kl 10.15.

Ctg såg ut och kändes bättre idag, h*n rörde sig lite mer tyckte jag. Sedan fick jag vänta på läkaren och blev glad när det visade sej att jag inte skulle till hon siffer-tanten utan till en annan. Hon gick noggrannt igenom vad som hänt, frågade om gårdagen och höll med om att det blev jättefel och så sa jag att det kändes som att ena läkaren igår bara tittade på bebisen och den andra bara på siffrorna och att jag trots allt gjorde detta 4ggr tidigare och vet hur det brukar vara att ha en bebis i magen. Hon höll med om rubbet. Det var lite väl konstigt tyckte hon att gå från att vara inskriven till att ha nästa kontroll först om en hel vecka.

Sedan kikade hon med UL. Bebisen har svängt om och ligger nu i halvt tvärläge med sin rygg på min högra sida. Hon puffade och försökte väcka bebisen men precis som igår låg den helt stilla.

CTG såg ändå bra ut och jag kände mig ändå lugnare så vi kom överrens om att jag ska tillbaka för ny CTG+UL på måndag och sedan blodprov, CTG+UL på torsdag.

På det stora taget känner jag mig lugnare nu även om bebisen rör sig ungefär lika lite. jag vill egentligen att de ska plocka ut den NU men jag vet att det inte kommer hända, såpass bra har h*n det därinne. ja det var väl det, jag fortsätter ha koll "inåt" och kommer inte dra mig en sekund för att åka in och kräva ctg i helgen.

.

Dagens besök på förlossningsmottagningen/Spec-MVC

Uppdatering 080529:

Upp till förlossningsmott./Spec-MVC idag igen för provtagning. Blodprovet gick hyfsat bra att ta och sedan var det dags för CTG. Berättade att jag upplever det som att bebisen är lugnare nu än innan och även CTG visar en ganska trött bebis. Jag får ändra läge, dricka sött och kallt, ställa mig upp osv. Till slut får vi en ok - inte jättefin - men helt ok kurva.

Egentligen skulle jag åkt hem sedan men de ville att jag skulle träffa läkaren iom att jag upplevde bebisen som lugn. Fick vänta max 5 minuter så var jag välkommen in till läkaren. Hon var väldigt trevlig och tog min oro på högsta allvar. inget snacka om höga eller låga värden - en av de viktigaste sakerna att kika på när man har hepatos är hur barnet rör sig och hon sa att hon "dragit öronen åt sig" när hon hörde att jag tyckte bebisen var lugn. Hon gjorde UL som visade en helt stilla bebis med fina hjärtslag. Hon puffade och buffade men inga svar. Inte bra sa läkaren och skrev in mig på avd 63 - antenatalen.

Innan jag kom upp dit gjordes ett UL till av en kvinna som nästan blev sur när jag nästan svimmade (ligga på rygg är ingen höjdare)... Detta UL visade en bebis som rörde sig ok (hon tyckte mycket, själv tyckte jag det var lite mot hur det brukar röra på sig därinne), bra med fostervatten och moderkakan var inte föreliggande.

Så upp på avd. 63 (det första jag får se är en liten nyföding *längtar*). Efter 5-10 min kommer avd läkaren in och tycker att UL såg bra ut och provsvaren (från förra veckan) var så låga att hon skrev ut mig igen. Världens kanske kortaste inläggning eller?! Denna läkaren ifrågasatte varför jag gick på Ursofalk eftersom förra veckans värden var så låga. Hur ska JAG veta det? Min läkare tycker uppenbarligen att jag ska göra det... Dessutom har till och med jag läst att vissa får STORA besvär redan vid LÅGA värden och att hepatos ALLTID ska behandlas just för att bebisen faktiskt kan stryka med.

Jahapp, så jag åkte hem. Och sen har jag väntat på provsvar som aldrig kom (de brukar ringa). Sov en stund, oroat mig för bebisen, känner mig jättekonstigt behandlad och nu ringde jag upp till förlossningen för att få provsvaren. Ja då har de gått upp sedan sist...

Dom är fortfarande inte lika höga som de var när de var som högst men de är högre nu än när jag fr början sattes in på medicinen. Jag blir verkligen inte klok på det här, önskar jag hade en CTG hemma för det är en lugn bebis i magen nu, känns inte alls speciellt bra detta :(

.

Siffror och ny ticker igen

Lilypie Expecting a baby Ticker


Uträkning utgår från dagens datum: Tis 27 maj 2008.
Din graviditet startade Mån 15 okt 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 29 okt 2007 (ägglossningen).
Du har gått 225 fulla dagar av 280 (80%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 1 full dag(v32+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 jul 2008
Du har 55 dagar kvar till förlossning.
Du har 4592790 sekunder kvar till förlossning.

.

Ytterligare nio dagar har gått!

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 20 maj 2008.
Din graviditet startade Mån 15 okt 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 29 okt 2007 (ägglossningen).
Du har gått 218 fulla dagar av 280 (78%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag(v31+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 jul 2008
Du har 62 dagar kvar till förlossning.
Du har 5227212 sekunder kvar till förlossning.


OM OM OM det blir igångsättning i v. 37+0 ser siffrorna ut såhär:

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 20 maj 2008.
Din graviditet startade Mån 24 sep 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 8 okt 2007 (ägglossningen).
Du har gått 239 fulla dagar av 280 (85%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag(v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 30 jun 2008
Du har 41 dagar kvar till förlossning.
Du har 3412707 sekunder kvar till förlossning.

41-62 dagar kvar alltså, det är inte mycket. 26/6 ska jag upp på specen för att få domen, när blir jag igångsatt?! Håll tummarna för att de låter mig slippa gå längre än till 37+0, jag börjar bli grymt sliten av all klåda, all oro och taskig nattsömn!

.

En helt vanlig kväll - en helt vanlig "efterrätt" ;-)

image16

Ska man skratta eller gråta?!

Det finns dock EN positiv sak med dessa. Gubben tycker synd om mig och är just nu nere och köper ett helt gäng sockermunkar till stackars Pillerina!

Om livet just nu:

Livet just nu är inte en dans på rosor. Nedan följer historien om varför, börja längst ner i inlägget för att få den i kronologisk ordning!


13/5 -
Efter att ha börjat äta medicinen har jag mått betydligt bättre. Jag kan numer ha skor på mig och göra annat än bara sitta hemma i soffan :) I natt sov jag i min egen säng för första gången på en vecka och jag vaknade bara 2 gånger så på hela taget tycker jag livet är rätt bra nu (det kliar ff men det är verkligen under kontroll så att säga).

Imorse var jag inne för veckans provtagning och nu i em ringde överläkaren på förlossnings- mottagningen/spec-MVC. Hon frågar lite hur jag mår, hur mkt medicin jag tar, vad för medicin jag tar och hur det är med klådan. Så berättar hon att anledningen till att hon ringer är dels att mina värden mer än fördubblats sedan sist. Inte bra alls. Värdena ska ligga still eller till och med gå ner. Möjligen kan de stiga något men inte mer än fördubblas på 5 dgr.

Dessutom har hon tittat på tidigare prover som tagits och meddelade att det sköldkörtelprov som tagits visst visade en avvikelse tillräckligt stor för att i hennes mening behandlas med Levaxin. Nu ska jag dit på fredag igen för att dels ta nya gallsyreprover, dels nya leverprover och dels sköldkörtelprover. Sedan ska en CTG tas så vi får se att bebisen mår fortsatt bra och inte stressas av dessa dumma värden och sist men inte minst ska jag träffa den här läkaren för ett samtal om hur vi går vidare.

Jag kommer väl få gå där nu minst ett par ggr i veckan och det känns faktiskt väldigt bra, jag gillar personalen däruppe (utom en dum läkare) och känner mig trygg i att de kolla mig och bebisen ordentligt. Jag frågade henne även om hur det kommer se ut framöver om det fortsätter och då lär det bli en igångsättning i v 37+0.

För mig känns det bra, bebisen är klar då och jag vet att det är en ganska stor krabat i magen. Mår bebisen dåligt blir det igångsättning tidigare men det är nåt man tar ställning till då isf.

Ja det var väl allt för den här gången. Jag är lite oroad över det här faktiskt och är glad att jag nu har en ordentligt etablerad kontakt med förlossningsmottagningen. Det innebär att jag kan sticka upp på en snabb CTG vid minsta lilla oro utan att känna mig "larvig". Skönt också att vi har så himla nära - jag kan vara där på 5 minuter om det är något! Håll tummarna för att min bebis fortsätter vara ostressad av detta och att h*n fortsätter må bra därinne åtminstone 3-4 veckor till!


11/5 -
Jag tror medicinen jag fick hjälper lite!

(Det är ju knappt man vågar säga det högt *s*)

Jag började ju ta den i fredags kväll och tog andra dosen igår kväll. Tillsammans med Tavegyl, Lergigan och sömntabletten så har jag faktiskt fått S-O-V-A i flera timmar i natt. Jag har bara vaknat och kliat 2-3 ggr men gud, det är ju INGENTING!!! Det kliar ff väldigt mycket dagtid och jag kan inte göra så mycket annat än att sitta hemma (kan inte ha skor och barfota går verkligen inte) men vad gör det när man iaf får sova lite på nätterna!

Prisa gud för björngalla :D


9/5 -
Kvällen och natten var de värsta hittills och nu har jag en massa små sår över händerna och fötterna som jag kliar upp och så blöder och svider det och gör oooont. Framåt morgonen, vid 20 i 7 somnade jag dock och fick sova i nästan tre timmar - otroligt.

Ringde sedan och kollade provsvaren som visar förhöjda värden av gallsyror så nu ska jag får börja på Ursofalk som vi ska hämta i em. Förhoppningsvis hjälper dessa lite grann i alla fall. Läkaren jag fick prara med var gullig och förstående och jag ska dit nu en ggn i veckan för provtagning osv. Om det inte blir bättre av medicinen kommer jag troligen läggas in så de kan "ha koll på mej" och se mer hur jävligt det är.

Jag är TRÖTT, har ont, det kliar och jag vill ut i vackra vädret. Dessutom är jag pessimistisk gällande medicinen - inget annat har ju hjälpt :( MEN jag hoppas såklart, jag önskar av hela mitt hjärta att den kommer hjälpa mig tillbaka till en, om inte helt kli-fri, så åtminstone dräglig tillvaro.


8/5 -
Igår (7/5) var jag i upplösningstillstånd och ringde fölossningsavd igen och fick läkartid kl 15.

Kom dit och fick ligga m CTG som var helt ok. Läkaren var en ung trevlig tjej som lyssnade och tog mej på allvar. Det kändes bra och jag fick dels en ny tid då fasteprover på levern och gallsyrevärden skulle tas och dels fick jag recept på starkare anti-kli-tabletter + även en sömntablett till natten.

Kvällen kom och jag tog 2 tavegyl, en stark Lergigan och sömntabletten. När jag hämtade ut lergiganen sa tjejen på apoteket "du kan bli lite dåsig av den här". "Bra" sa jag - "det är delvis det som är tanken". Somnade jag? Fick jag sova? Nope :( VAD är det för fel på mej? VARFÖR hjälper inte tabletterna? Klådan blir värre för varje dag som går och jag har nu börjat få sår på händerna, fötterna, underarmarna och vaderna.

8.15 imorse (8/5) hade jag då en tid för ny provtagning igen. Kom dit fastande och proverna togs. Sedan trodde de att jag skulle gå hem men jag krävde att få träffa en läkare för att utvärdera medicinen och även få info om vad som kommer hända vartefter. Fick sitta ner ett tag och vänta och sedan komma in till en läkare jag känner igen sedan tidigare, sedan jag väntade E tror jag. Besöket kändes inte ett dugg bra, hon började med att säga att vi inte kunde ta ut bebisen nu. Eh? Vem vill det? Sedan fortsätter hon med att säga att det inte finns något att göra förrän provsvaren kommer för de kan/vill/bör inte behandla med det speciella läkemedlet om det nu inte är gallsyran det är fel på. DET är jag helt med på, varför behandla med fel saker liksom. Däremot vill jag få hjälp NU med klådan eftersom hjälpen jag fått inte hjälper.

Ärligt talat kändes det som läkaren trodde det hela var psykiskt, att jag bara var stressad över att jag inte fick sova och att jag skulle bara låta bli att tänka på det och "acceptera att jag inte kommer få sova mer än 15-20 min i taget". Och så detta kliandet, "du får inte klia med naglarna". Öh, nähä, hur lätt är det att låta bli när det kliar så det gör ont, så man blir vansinnig, så man gråter? Hon frågade om jag hade svalt i sovrummet och jag berättade att jag sover på soffan i vardagsrummet med fönstret på vid gavel (helt mitt eget val, jag ligger skönare här helt enkelt). Hon bestämde sig dock direkt för att jag måste ju ligga bättre i sängen, gubben och barnen får flytta ut från sovrummet. Sedan satt hon långa stunder och bara tittade på mig. Kändes som hon försökte utröna om jag bara simulerade alltsammans eller åtminstone överdrev.

Jag försökte fråga henne om att ta ut bebisen tidigare om detta fortsätter hela vägen ut. När isf? v34? 36? 38? Hennes svar "nej vi tycker du ska gå tiden ut och nu är det alldeles för tidigt". Nu? Det är väl fortfarande ingen som bett henne ta ut bebisen nu? Nåväl. Summan av allt detta blev att jag inte har fått någon ny medicin utan bara några fler sömntabletter. Klådan är värre än någonsin och jag har nu inte sovit mer än 20-30 min i sträck sedan i måndags. Mina händer är mer eller mindre obrukbara till alla moment som innefattar att jag ska hålla i nåt (skriva, laga mat, öppna flaskor osv). Skriva på datorn går ok ett tag men man får ta en paus då och då och skölja dem i svalt vatten. Jag antar att provsvaren inte kommer förrän imorgon och "ser fram emot" ännu en natt av tortyr och ickesömn. Min stora skräck just nu är att provsvaren kommer tillbaka ok. Då finns inget mer att göra, då är det såhär det får bli resten av graviditeten. P A N I K.

Lite fler dagar har tydligen gått!

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 11 maj 2008.
Din graviditet startade Mån 15 okt 2007.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 29 okt 2007 (ägglossningen).
Du har gått 209 fulla dagar av 280 (75%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 6 fulla dagar(v29+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 21 jul 2008
Du har 71 dagar kvar till förlossning.
Du har 5978130 sekunder kvar till förlossning.

Uppflytt igen

Lilypie Expecting a baby Ticker

RSS 2.0